O nas

 

Podjetje SCHOCK je bilo ustanovljeno leta 1924.

Stroji in materiali, ki  jih uporabljamo, so se v zadnjih 90 letih znova in znova spreminjali. Toda orodja so ostala enaka. To so: radovednost, predanost, pogum, mednarodni kontekst in strast do tega, kar počnemo - in kaj imamo še v prihodnosti. To zajema tako mednarodni uspeh kot zavezanost naši lokalni regiji, s partnerstvom z regionalnimi dobavitelji, šolami in delavnicami za invalide ali z ustvarjanjem delovnih mest in vajeništva.

Menimo, da premikanje s časom ni dovolj: bolje je biti pred časom.

Prvo kamnito korito smo proizvedli že davnega leta 1979, patentrali pa leta 1984.

Takrat smo izumili kuhinjsko korito sestavljeno iz kremenčevega peska. In od takrat jih še vedno nenehno izumljamo. Mogoče nas boste vprašali kako? Z načrtovanjem inovacij v najlepših barvah na risalni plošči, v laboratoriju, na orodni mizi in v naših glavah - pri tem nismo ustvarili samo več kot 200 modelov pomivalnih korit v kar 40 barvah, oblikujemo tudi prihodnost naše industrije. Dejansko je prvak v inovacijah za nas z 90 patenti precej primeren opis. In dejansko je več kot 60% vseh pomivalnih korit po vsem svetu narejenih po naših metodah. Vendar imamo vedno eno stvar, ki smo jo vedno držali zase: posebna kombinacija naših izdelkov - ročno izdelani v Nemčiji in internacionalno iskanje trendov. Ne sledimo določeni smeri, sledimo izključno svoji intuiciji.

V SCHOCK-u delujemo po standardih, ki so vse prej kot standardni. To velja za našo proizvodnjo vrhunskih, okolju prijaznih pomivalnih korit in embalažnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati, kot za naše potrebe v smislu energetsko učinkovite in okolju prijazne proizvodnje. Od leta 2007 smo prepolovili porabo vode in dosegli 90-odstotno učinkovitost surovin. Neodvisno certificiranje po sistemu ISO 14001 in EMAS (certifikacijski sistem Evropske komisije) poudarjata kaj je pomembno za nas: zdrava rast na vseh ravneh.

Več kot dovolj razlogov, da je kamnito korito, sestavljeno iz več kot 80 % naravnega bavarskega kamna, dopolnjen z SCHOCK kuhinjsko armaturo, ki je plod domišljije naših strokovnjakov, primeren izdelek za vašo kuhinjo. Njihova simpatija ujemanja materialov in barv je več kot odlična.